RSS

You are here

Честитка потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зоране Михајловић, студентима Машинског факултета

Упућујем најискреније честитке студентима Машинског факултета, који су на међународном такмичењу Hydrocontest 2017 у Сен Тропеу освојили друго и треће место у две такмичарске дисциплине и у Београд донели Hydrocontest спирит награду.

 

Својим знањем, посвећеношћу и тимским духом доказали сте на најлепши начин да је Србији место међу најбољима. На овај начин наставили сте и традицију успеха некада студената Машинског факултета, а данас инжењера бродоградње, чији резултат је, од оснивања катедре, више од 2.300 изграђених бродова.

 

Успех који сте постигли говори у прилог томе да Србија има светлу будућност када је у питању бродоградња, што је од великог значаја, с обзиром на потенцијале река које протичу кроз нашу земљу, али и регионалну и међународну сарадњу у овој области.

 

Желим вам да и у будућности сваки изазов пред који вас струка стави претворите у прилику да урадите нешто добро за себе и своју земљу.

 

Уверена да ће пловила која будете пројектовали и градили запловити не само Дунавом и Савом, већ и светским морима и рекама, желим вам много успеха у даљем студирању и раду.