RSS

You are here

Ђуранова: Исправни захтеви за е-дозволу за више инвестиција у Србији

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре одржало је округли сто са инвеститорима који најчешће подносе захтеве у систем за електронско издавање грађевинских дозвола, како би се установили и разлози зашто се неки од захтева одбијају и како би се створили услови да што више захтева буде прихваћено.


Уколико се захтеви подносе на начин на који неће бити одбачени, то ће знатно убрзати инвестиције у Србији и смањити трошкове инвеститора, објашњава 
помоћник министра у овом министарству, Даринка Ђуран.


Она је, позивајући се на анализу НАЛЕД-а, рекла да су најчешћи разлози одбијања захтева техничка документација и имовинско-правна питања.

Зато је на округлом столу указано на начин и форму подношења техничке документације у ЦЕОП систем, као и на то које је имовинско-правне доказе потребно доставити приликом издавања грађевинских дозвола.

Како би се смањио број одбачених захтева из надлежности Министарства, а сходно члану 133. Закона о планирању и изградњи, састанку су присуствовали представници "Београда на води", "Коридора Србије", "Телекома Србије", ЈП "Путева Србије", ЈП "Србија гаса", "Инфраструктура железнице Србије", "Електродистрибуције Србије", ЈП "Водовода и канализације", "Србија вода"...