RSS

You are here

Михајловићева и Фабрици: Србија и Балкан на листи приоритета Европске уније

Потпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић разговарала је данас са новим шефом Делегације ЕУ у Србији Семом Фабрицијем о до сада постигнутим резултатима у области инфраструктуре и наставку успешне сарадње. 

 

Михајловићева је Фабрицију представила све пројекте на којима ради Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, посебно истакавши инфраструктурне пројекте, реформу железнице, преговоре у оквиру поглавља 14 и 21 (Транспортна политика и Трансевропске мреже), али и резултате у области родне равноправности и побољшања положаја Рома и Ромкиња у Србији. 

 

„Водите врло значајно министарство и задовољни смо сарадњом коју имамо, а желимо да она буде још значајнија, јер су Србија и читав Балкан на листи приоритета Европске уније“, изјавио је Фабрици.  

Нови шеф делегације ЕУ истакао је и да Европска унија подржава и жели да учествује у инфраструктурним пројектима који имају за цуљ модернизацију Србије. 

 

„Све пројекте реализујемо поштујући стандарде ЕУ. Министарство које водим имало је свих претходних година одличну сарадњу са Делегацијом ЕУ и радује ме да ћемо и са Вама наставити политику реформи и модернизације Србије“, истакла је потпредседница Михајловић. 

 

Фабрици је истакао да је Европска унија са посебном пажњом испратила усвајање Индекса родне равноправности, с обзиром на то да је Србија једина земља ван ЕУ која је то учинила, похваливши достигнућа која је Координационо тело за родну равноправност постигло у претходном периоду. 

„Закон о родној равнправности је важан за Брисел и заслужује сву нашу пажњу“, нагласио је Фабрици.