RSS

You are here

Михајловићева и Ван Гелдерова: Честитке за реформе у области саобраћаја

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са новом директорком Светске банке за Западни Балкан, Европу и Централну Азију Линдом ван Гелдер, како би јој представила пројекте у друмском и железничком саобраћају, као и у области грађевинарства, које та банка у Србији подржава.

 

Потпредседница Михајловић је рекла да су приоритети Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре (МГСИ), на чијем је челу, убрзање инфраструктурног развоја, завршетак друмског Коридора 10, те наставак модернизације и рехабилитације српских пруга, у чему учествује и Светска банка.

 

“Тим који водим успео је да покрене процес промена у српским железницама, постигли смо добре резултате, а сада идемо даље. Циљ нам је да упоредо инвестирамо у ту област и наставимо да спроводимо потребне реформе”, рекла је Михајловићева новој регионалној директорки, која је на позицији наследила Елен Голдстин.

 

Потпредседница Владе представила је и реформу у области одржавања путева, истичући да је након 25 година расписан тендер за одржавање првих 3.000 километара путева, што је велики помак у овој области.

 

Михајловићева је новој директорки скренула пажњу и на то да је ресор који води успео у томе да инвеститорима омогући добијање грађевинске дозволе електронским путем, те да је само захваљујући тој реформи, по критеријуму издавања грађевинских дозвола, Србија на Дуинг бизнис листи Светске банке победила чак 150 земаља света.

 

“Циљ нам је да, по угледу на ову реформу, спроведемо и реформу катастра и смањимо време потребно за упис имовине на три радна дана”, објаснила је Михајловићева, додајући да те реформе поправљају ранг Србије на Дуинг бизнис листи, а крајњи циљ је да Србија уђе у првих 20 земаља света према лакоћи пословања.

 

Линда ван Гелдер је честитала потпредседници Владе на спроведеним реформама, али и на напретку који је Србија остварила на Дуинг бизнис листи откако је за ту област оформљена посебна радна група на чијем је челу Михајловићева.

 

“Честитам вам на труду, енергији и резултатима. Очекујем да ћемо наставити успешну сарадњу”, рекла је Ван Гелдерова Михајловићевој.