RSS

You are here

Михајловићева: Инфраструктурно повезивање региона изнад сваке политике

 

„Посета председника Србије Сарајеву историјски је важна и представља посету будућности јер Србија је центар региона и ослонац свим земљама у суседству, што је препознала и Европска унија“, изјавила је данас потпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је, гостујући у јутарњем програму РТС-а, рекла да ће у Сарајеву бити речи о инфраструктурним пројектима и повезивању две земље, што је у интересу свих грађана.

 

„Ове године ћемо завршити мост Љубовија-Братунац, са једним граничним прелазом између две земље. На иницијативу Александра Вучића започели смо и разговоре о изградњи ауто-пута Београд-Сарајево, за који је са наше стране све спремно“, додала је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе истакла је да је Србија економски и политички стабилна и да ту стабилност жели да пружи и другим земљама.

 

„Путеви, инфраструктура и повезивање су изнад сваке политике и важни су за сваког грађанина, без обзира на то које је вере и националности. Хоћемо да сви живимо боље, да се повезујемо и да сви напредујемо. Није довољно да само Србија напредује, то можемо да пружимо и региону“, рекла је Михајловићева.

 

Говорећи о транспортној заједници и уговору који је потписан на Самиту лидера ЕУ и Западног Балкана, Михајловићева је истакла да је он важан за Србију и да очекује да Београд буде седиште Секретаријата транспортне заједнице.

 

„За Србију је уговор о транспортној заједници веома важан јер сваки пут који прође кроз нашу земљу и свака модернизована пруга за нас значи будућност и развој“, закључила је Михајловићева.