RSS

You are here

Михајловићева: НАЛЕД је један од наших најважнијих партнера

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са Виолетом Јовановић, извршном директорком Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) о наставку успешне сарадње.

 

„НАЛЕД је један од наших најважнијих партнера. Заједно смо у претходном периоду урадили много и не постоји нешто што смо планирали а да нисмо реализовали, од Дуинг бизниса, преко израде реформистичких закона, до иницијатива и пројеката за унапређење родне равноправности“, изјавила је Михајловићева.

 

На састанку је било речи о изменама Закона о порезу на имовину и Закона о пореском поступку и пореској администрацији важним за пуну примену новог Закона о поступку уписа у катастар непокретности који је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре припремило.

 

Једна од тема састанка била је и даље напредовање Србије на Дуинг бизнис листи Светске банке о условима пословања, у чему ће важну улогу имати реформа система израде планских аката кроз успостављање система е-простора, што је превиђено изменама Закона о планирању и изградњи.

 

Поред тога, разговарало се и о новом Закону о родној равноправности.

 

„За нас је веома важно да Закон о родној равноправности, на ком сте дуго и предано радили, буде што пре усвојен, у чему ћемо вам пружити пуну подршку“, изјавила је Виолета Јовановић.