RSS

You are here

Михајловићева: Нова наплатна станица "Београд" за мање гужве на ауто-путу

Нова наплатна станица „Београд“ на ауто-путу код Врчина са 23 траке, за чију изградњу је потрошено 1,7 милијарди динара, данас је пуштена у рад у присуству премијера и изабраног председника Александра Вучића и потпредседнице Владе Србије, проф. др Зоране Михајловић.

 

Потпредседница Владе Зорана Михајловић нешто пре седам часова обратила се запосленим инкасантима и поручила им да подигну рампе и крену у наплату путарине, чиме је станица “Београд” и званично отворена.

 

„Пуно среће свим радницима који овде раде, а грађанима и возачима желим да им ова наплатна станица донесе мање гужве”, рекла је Михајловићева.

 

Она је истакла да јој је велика жеља била да станица “Београд” буде отворена пре ускршњих празника како би се избегле најављене гужве и захвалила радницима на успешно завршеном послу.

 

“Нова наплатна станица важна је за Србију због Коридора 10, на коме имамо све већи број возила. Желимо модеран ауто-пут и да гужве сведемо на најмању могућу меру. Циљ нам је да и даље на томе радимо, да опремимо станицу пуњачима за електричне аутомобиле и бесплатним интернетом, да још више саобраћаја вратимо на наше путеве и да убирамо још веће транзитне таксе”, рекла је она.

 

Премијер Вучић је нагласио да је рампа “Бубањ поток” изграђена пре 40 година и за све те године, до сада, ништа није модернизовано.

 

 “Задовољан сам што је наша Влада успела да направи нешто модерно, а нова наплатна рампа ће омогућити око 40 одсто већу пропусну моћ. То значи да је њена пропусна моћ више од 5.600 возила, док је раније била 3.200 возила по сату”, рекао је Вучић.

 

Наплатна рампа има 23 пропусне траке, а на 20 трака ће моћи да се користе и електронска наплата путарине и обичне картице.

 

В. д. директора ЈП “Путеви Србије” Зоран Дробњак поручио је да пуштањем у рад ове наплатне станице рампа "Бубањ поток"  одлази у историју. Он је захвалио Влади Србије на инвестицији и додао да ће после првомајских празника кренути у уклањање станице Бубањ поток.

Нова наплатна станица измештена је код Врчина, због укрштања обилазнице око Београда са ауто-путем Београд-Ниш. Извођачи радова су предузећа Штрабаг, Војводинапут и ПЗП Зајечар.