RSS

You are here

Михајловићева потписала Споразум о ваздушном саобраћају између Србије и Ирака

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписала је данас Споразум о ваздушном саобраћају између Србије и Ирака, који ће дати могућност за поновно успостављање редовног авио-саобраћаја између две земље.

 

Новим споразумом уређен је низ питања важних за обављање међународног ваздушног саобраћаја, будући да је раније важећи споразум потписан још 1975. године, између некадашње СФРЈ и Републике Ирак.

 

Споразум је, у име ирачке стране, потписао министар саобраћаја те земље Кадим Фенјан ал Кафаји, а у присуству амбасадора Ирака у Београду Касима Аскера Хасана, представника Директората цивилног ваздухопловства Србије и ирачке Државне компаније за цивилно ваздухопловство.

 

Пре потписивања споразума, Михајловићева је са ирачком делегацијом разговарала о могућностима проширења економске сарадње између Србије и Ирака.

 

“Постоје значајне могућности да се сарадња између наше две земље прошири и ту смо да заједно направимо кораке у том правцу“, рекла је потпредседница Владе.

 

Михајловићева је прихватила позив министра саобраћаја Ирака да посети ту земљу, заједно са српским грађевинским компанијама, где би се разговарало о сарадњи и новим пројектима.

 

Министар Кадим Фенјан ал Кафаји рекао је да ће данашњи састанак допринети отварању нових поља сарадње и истакао да Ирак ради на обнови уништене инфраструктуре и болница и да постоји могућност да на тим пословима конкуришу и српска предузећа.