RSS

You are here

Михајловићева: У јулу отварамо 24,5 км ауто-пута на Коридору 10

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да ће у јулу бити пуштено у саобраћај 24,5 километара ауто-пута на источном краку Коридора 10.

 

Михајловићева, која је и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, прецизирала је новинарима у Влади Србије да ће бити отворене деонице Црвена Река–Чифлик и Чифлик–Станичење, и то највероватније у периоду између 15. и 17. јула.

 

Коридор 10 је готово завршен, нагласила је потпредседница Владе, и додала да ће највећи део тог путног правца бити готов до краја 2017. године, док ће почетком 2018. године бити завршен и мањи део најтежих деоница кроз Грделичку клисуру.

 

“Коридор 10 је готово завршен, завршавамо и тешке деонице, а већ средином јула пуштамо у саобраћај наредних 24,5 километара”, подвукла је она, додајући да је ова Влада за две године завршила готово 200 километара ауто-пута.

 

Михајловићева је истакла да ова Влада није давала нереална обећања нити је ико обмањивао одлазећег премијера и изабраног председника Александра Вучића по питању рокова, већ је, како је објаснила, реч о тешким деоницама, попут Грделичке клисуре. Кад се на таквим деоницама ради, додала је, не може све прецизно да се предвиди.

 

“Код таквих деоница, колико год се трудили да завршите радове у дан, постоје ствари на које не можете да утичете. На пример, недавно је пао потпорни зид на косини код тунела Предајене услед природног кретања тла. То није могло да се предвиди”, објаснила је Михајловићева.