RSS

You are here

Михајловићева: Ускоро нов Жежељев мост

 „Жежељев мост је веома важан за Србију и лепо је видети да је његова изградња при крају“, изјавила је потпредседница Владе и министарка грађевинарствa, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је поводом данашњег спајања дела моста са централним стубом са петроварадинске стране изјавила да је нови Жежељев мост симбол једне нове Србије која повезује исток и запад.

 

„Жежељев мост се налази на важном коридору, део је великог пројекта модернизације пруге Београд-Будимпешта и ускоро ће, захваљујући новој прузи, од Београда до Новог Сада , као и од Новог Сада до Суботице, да се стиже за нешто више од пола сата“, рекла је Михајловићева.

 

Она је истакла задовољство што ће почетком октобра и конструкција са новосадске стране бити спојена са централним стубом и што на градилишту у сваком тренутку има 180 радника, који чине све да мост ускоро буде готов.

 

„Ускоро ћемо моћи да прошетамо мостом, док ће у јануару мост бити пуштен за железнички саобраћај, а на пролеће, по завршетку приступних саобраћајница, и за друмски саобраћај“, изјавила је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе је нагласила да је Жежељев мост симбол будућности Србије, али и опомена свима да је недопустиво да се 18 година чека на завршетак једног тако важног пројекта.

 
„Жежељев мост треба да нас подсети да на овим просторима никада више не буде сукоба, али и да опомене све, а посебно оне који су донедавно управљали Војводином, да је недопустиво да скоро две деценије траје његова изградња“, закључила је Михајловићева.