RSS

You are here

Михајловићева: Увођење паник тастера за већу сигурност грађанки и грађана

Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са директором аустријске компаније „Сиан мобајл сикјурити“ Петером Арнотом  и истакла да је Србији потребно системско решење за заштиту жена и деце, те да је увођење паник тастер система први корак у том процесу.

 

„Желимо да омогућимо грађанкама и грађанима Србије да на једноставан и ефикасан начин обезбеде своју сигурност, а у том процесу приступ паник тастеру којим се алармирају надлежне институције, као што су полиција или хитна помоћ, од великог је значаја“, истакла је она.

 

Михајловићева је додала да успостављање безбедносне платформе која подразумева увођење паник тастера, интернет заштиту и посебно заштиту деце, представља корак напред ка пружању боље услуге грађанима, али и допринос процесу дигитализације Србије.

 

„Безбедност грађана, а посебно жена и деце жртви породичног и партнерског насиља, један је од најважнијих приоритета ове Владе“, изјавила је данас потпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић.

 

Петер Арнот је захвалио потпредседници Владе на могућности да представи решења које „Сиан мобајл сикјурити“, као успешна аустријска компанија, пружа милионима корисника и клијената широм света.

 

„Драго нам је да је Србија препознала значај пружања ове врсте заштите својим грађанима и грађанкама. На тај начин, она може да постане пример добре праксе земљама у региону и Европској унији“, закључио је Арнот.