RSS

You are here

Михајловићева: Жене са села уредиле салон у Влади Србије

Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, уредила је један од свечаних салона у Влади Србије традиционалним српским мотивима које су израдиле жене са села у оквиру иницијативе „Упослимо 1.000 жена у руралним подручјима“.

 

„Ово је салон у ком се најчешће састајем са званичницима и пословним партнерима. На овај начин не само да промовишемо и чувамо српско наслеђе, већ подстичемо запошљавање жена на селу“, изјавила је Михајловићева.

 

Она је подсетила да је Координационо тело за родну равноправност у сарадњи са Етно-мрежом и НАЛЕД-ом покренуло иницијативу „Упослимо 1.000 жена у руралним подручјима“, са циљем да се жене на селу упосле и да се допринесе смањењу сиромаштва, економском оснаживању и афирмацији улоге жена у локалној заједници и руралној економији.

 

„Обавеза и одговорност свих нас је да створимо услове да жене на селу раде и да тај рад буде вреднован. Жене на селу не траже милостињу, оне су вредне, желе да раде и зараде. На овај начин оне не само да чувају српску традицију, већ могу да поспеше привредни раст земље“, закључила је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе позвала је све институције, јавна предузећа и друштвено одговорне компаније да подрже иницијативу „Упослимо 1.000 жена“ и за потребе пословних поклона користе производе које израђују жене из Етно-мреже, чиме ће помоћи стварању бољих услова за жене на селу.