RSS

You are here

Министарство инвеститор обнове клиничких центара, обезбеђено 260 милиона за пројекте

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре биће инвеститор радова у седам клиничких центара у Србији, саопштено је на данашњој седници Координационог тела за реализацију пројеката, улагања у реконструкцију или изградњу клиничких здравствених центара, којим председава потпредседница Владе, проф. др Зорана Михајловић.

 

Потпредседница Михајловић истакла је да је Министарство обезбедило 260 милиона динара за припрему пројектно-техничке документације за свих седам здравствених институција, те да кашњења радова неће бити.

 

Она је додала да ће Министарство пружити стручну инжењерску подршку сваком здравственом центру и формирати менторске тимове који ће пратити и контролисати реализацију пројеката.

 

Михајловићева је упознала чланове Координационог тела с тим да је у претходне две недеље успешно окончан упис имовине свих здравствених центара који ће бити реконструисани и наложила припрему динамичких планова пројеката, како би они били ефикасно реализовани.

 

Универзитетска дечја клиника у Тиршовој, Клиника за гинекологију и акушерство у Вишеградској, Ургентни центар КЦС, Клиника за неурохирургију КЦС, Институт за кардиоваскуларне болести „Дедиње“, КБЦ Земун и КБЦ „Др Драгиша Мишовић – Дедиње“ биће реконструисани из кредита Банке за развој Савета Европе.