RSS

You are here

На Коридору 10 пуштен бесплатан интернет, у јулу први електропуњачи

Прва бесплатна интернет веза (вај-фај) на Коридору 10 пуштена је у рад на одморишту “Јерина”, на ауто-путу од Београда ка Нишу код искључења за Смедерево. Ово је први од укупно десет пунктова на Коридору 10 на којима ће сви возачи моћи бесплатно да користе интернет. 
 
Бесплатан интернет биће доступан на још четири одморишта на Коридору 10: „Шимановци 1“ и “Шимановци 2” (ауто-пут од границе са Хрватском ка Београду у оба смера), “Фекетић 1” и “Фекетић 2” (ауто-пут од границе са Мађарском ка Београду у оба смера). 
 
Почетком јула биће инсталиран и први од укупно пет пуњача за електро-аутомобиле. Прво на наплатним станицама “Шид” и “Прешево”, а потом и на станицама “Димитровград”, “Суботица југ” и код бивше наплатне станице “Бубањ поток” код Београда. Реч је о последњој генерецији електропуњача који имају инсталиран и уређај за бесплатно коришћење интернета. На овим пуњачима могуће је у исто време пунити три аутомобила.
 
Увођење бесплатног интернета и пуњача за електро-аутомобиле на Коридору 10 иницирала је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, а пројекат се спроводи у сарадњи са ЈП “Путеви Србије”.
 
“Коридор 10 је за Србију најзначајнија саобраћајница и желимо да ове летње сезоне кроз нашу земљу прође још више возача. Не само што је Коридор 10 најбоља и најкраћа веза Истока и западне Европе, већ желимо да, увођењем бесплатног интернета и пуњача за електро-аутомобиле, деоница кроз Србију буде и најмодернији део Коридора 10”, каже потпредседница Михајловић.

Списак
 
Бесплатан интернет

* Одмориште "Јерина" (правац Београд-Ниш)
* Одмориште "Шимановци 1" (правац Шид-Београд)
* Одмориште "Шимановци 2" (правац Београд-Шид)
* Одмориште "Фекетић 1" (правац Суботица-Београд)
* Одмориште "Фекетић 2" (правац Београд-Суботица)
 
Електропуњачи и бесплатан интернет (почетак у јулу)
 
* Наплатна станица Шид (улаз и излаз из Хрватске)
* Наплатна станица Прешево (улаз и излазу из Македоније)
* Димитровград (улаз и излаз из Бугарске)
* Суботица југ (улази и излаз из Мађарске)
* Бубањ поток (ауто-пут Београд)