RSS

You are here

Путари брзо реаговали, ауто-пут за сат времена поново проходан

Текст који је данас објављен на порталу дневних новина "Блиц" “Ово су наши путеви – Ево какав је хаос направила мало јача киша код Смедерева”, описујући блато које су веће падавине нанеле на пут код наплатне станице Умчари, паушалан је и не одговара стању на терену.

Нетачно је најпре да фотографије илуструју како “путеви у Србији никада нису могли да се мере са европским”, јер су направљене непосредно након елементарне непогоде које се дешавају свуда у свету.

Затим, нетачно је да су на фотографијама, како у тексту пише, рупе на путу, јер је то блато које је нанела велика количина падавина.

Нетачно је такође и да се путеви у Србији не одржавају. Путари редовно одржавају путну мрежу на целој територији Србије, а то је био случај и у зони наплатне станице Умчари где се раније данас, због обилних падавина, излила вода.
 
Због великих падавина и изливања, саобраћај је краће време, од 15 часова, био обустављен, о чему је ЈП "Путеви Србије" благовремено обавестило јавност.
 
Наши путари не могу да утичу на временске непогоде, али оно што могу и што су и данас урадили, јесте да брзо одреагују и очисте пут. Брза реакција, која ни данас није изостала, једино је решење у ванредним ситуацијама, а захваљујући управо таквој реакцији наших путара, услови за саобраћај код станице Умчари су од 16.30 часова поново безбедни. Само сат времена након непогоде, ауто-пут је био очишћен и проходан.