RSS

You are here

У Владимирцима и Книћу до грађевинске дозволе за дан, у Чачку и Врању за два

Грађевинска дозвола најбрже се добија у општинaма Владимирци и Кнић, за само један радни дан, у Убу, Сјеници и Новој Вароши за два, док су од градова најбољи Чачак, Врање, Кикинда, Сремска Митровица и Сомбор, где се на дозволу чека између два и четири дана.

 

После више од годину и по дана од увођења електронске грађевинске дозволе, готово све локалне самоуправе у Србији издају грађевинске дозволе и локацијске услове у краћем року од оног који је предвиђен Законом о планирању и изградњи, а то је 28 радних дана.

 

Локацијски услови најбрже се добијају у општинама Горњи Милановац, Свилајнац,  Љиг, Босилеград и Врбас, за осам до 10 дана, а од градова у Чачку, Зајечару, Новом Пазару, Врању и Крушевцу, где процедура траје између 10 и 13 дана.

 

Употребна дозвола прибавља се за само један дан у Новом Бечеју, Богатићу, Бачком Петровцу, Лучанима и Новој Вароши. Од градова су најуспешнији Шабац, Кикинда, Сомбор, Вршац и Јагодина, где се употребна дозвола добија за два до три дана, док се у целој Србији на употребну дозволу у просеку чека шест радних дана.

 

Од градских општина Београда, на грађевинску дозволу и локацијске услове најкраће се чека у Гроцкој, четири, односно 14 радних дана, док се употребна дозвола најбрже издаје у Сурчину, за два радна дана.