RSS

You are here

Бити Најевропљанин је и част и одговорност

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић уручила је вечерас награду Најевропљанин у области економије генералном директору Енергопројекта Владимиру Миловановић, чије се предузеће нашло на међународној листи најбољих грађевинских компанија.

 

Михајловић, која је ту престижну награду добила прошле године, рекла је да да бити Најевропљанин представља част, али и одговорност.

 

„Част јер је то што радите препознато и вредновано као добро и значајно, а одговорност јер имате обавезу да буде још бољи и успешнији. И то је циљ који сваки дан изнова постављам себи – да будем још боља и ефикаснија у послу који обављам.“, истакла је Михајловић.

 

Она је најављујући овогодишњег лауреата рекла да је Енергопројект некада била фантастична компанија, али да је данас још боља.

 

„Енергопројект је преживео многе кризе и проблеме, као и светску економску кризу 2008, а данас је под вођством Миловановића на листи најбољих међународних извођача, пројектаната и консултаната“, истакла је Михајловић.

 

Она је рекла да је Енергопројект остварио одличне резултате у 2015. који су најбољи у претходних 20 година рада те компаније.

 

„Приход Енергопројекта је 311 милиона евра, бруто добит 10 милиона евра, а током 2015. и у првом кварталу 2016. године реализована и уговорена вредност пројеката је већа од пола милијарде евра. Свака част Енергопројекту“, нагласила је Михајловић.

 

Она је подсетила да су најзачајнији пројекти Енергопројекта нова топионица и фабрика у Бору, градња Прокопа, моста преко канала Дунав - Тиса - Дунав, послови у Катару, Казахстану, Перуу и другим земљама, модернизација пруге на железничком Кориодру 10 у Србији, изградња далековода и друго.

 

Михајловић је нагласила да је Енергопројект препознат и као душтвено одговорна компанија, јер учествује у хуманитарним и донаторским акцијама.

 

У Скупштини Београда одржано је традиционално, 16. Европско вече у Београду, на коме су промовисани Најевропљани године за политику, економију и привреду, културу и уметност, предузетништво и менаџмент, а награду додељује Прва европска кућа.