RSS

You are here

Добра сарадња с "Aзвиртом", аутопут Љиг-Прељина биће завршен у року

Радови на деоници Љиг-Прељина на Коридору 11 спроводе се према планираној динамици и биће завршени у року, закључак је са данашњег састанка представника Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре са власником компаније „Азвирт“ Камилом Алијевим и амбасадором Азербејџана у Србији Елдаром Хасановим.

 

„Са компанијом Азвирт, као једном од најуспешнијих у свету, остварили смо сарадњу на високом нивоу. Задовољство нам је што успешно завршавамо важан део Коридора 11 и што можемо да разговарамо о наставку сарадње“, изјавила је Милана Ракић, државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

 

Она је подсетила да су као подизвођачи, добављачи и кооперанти на изградњи деонице ангажована 101 српска фирма.  „Близу 70 одсто радова извеле су домаће фирме. Тренутно су на траси ангажована укупно 1.132 радника и 412 машина“, рекла је Ракић.

 

Камил Алијев истакао је задовољство због досадашње успешне сарадње сложивши се да су на изградњи деонице Коридора 11 као подизвођачи учествовале српске фирме и да су као радници ангажовани држављани Србије.  „Осим назива фирме и адресе, све друго је српско и ми се у Србији понашамо као српска компанија која жели да настави да ради у вашој земљи“, рекао је Алијев.

 

Амбасадор Хасанов подсетио је на пријатељске односе две земље и жељу Азвирта да настави да послује у Србији.