RSS

You are here

Домаће фирме спремне да буду главни извођачи

Домаће грађавинске фирме спремне су да буду главни извођачи радова на великим инфраструктурним пројектима, поручила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић и позвала их да се удружују како би лакше добијали послове.

 

Михајловић је на представљању стратешког партнерства у области мостоградње између домаће фирме „Продукт Бг Инжењеринг“ и швајцарске компанија “Магеба“ у хотелу „Хајат“ рекла да ће уговор између ових фирми повећати производњу делова за мостове.

 

“Интерес Владе и министарства је да се повећа производња, јер то омогућава и да подигнемо нашу грађевинску индустрију, али и да супституишемо увоз”, рекла је Михајловић и подсетила да се у Србији тренутно гради више од 250 мостова.

 

Она је рекла да се ускоро очекује расписивање тендера за градњу деонице Коридора 10 Српска Кућа - Левосоје и позвала домаће фирме да се удружују и заједнички наступе, како би добиле посао главног извођача радова.

 

 

Представник фирме “Продукт Бг Инжењеринг“ Миодраг Мирчетић рекао je да су партнерства са великим компанијама добар начин за подизање српске економије, као и да ће Србија по повољнијим ценама производити материјал за мостове и тако избећи увоз тих материјала.

 

Он је додао да ће то предузеће захваљујући сарадњи са швајцарском компанијом, имати годишњи обим посла вредан око милион евра, који би у наредних три до четири године требало да буде повећан неколико пута, јер ће моћи да извози производе и у земље реиогна.

 

Зоран Дробњак, в. д. директор ЈП „Путеви Србијe“ рекао је да је задатак тог предузећа, изградња, одржавање путева и повећање безбедности у саобраћају, уз употребу савремених технологија, због чега је важно да сарађују са компанијама које такву технологију могу да понуде.