RSS

You are here

Држава мора да обрати посебну пажњу на младе возаче

Појам младог возача први пут је званично ушао у неки документ у Србији у недавно усвојеној Владиној Стратегији о безбедности саобраћаја од 2015. до 2020. јер сматрамо да држава мора да обрати посебну пажњу на младе возаче, изјавила је данас потпредседник Владе Србије и председник Координационог тела за безбедност у саобраћају, проф. др Зорана Михајловић.

 

„Млади возачи су узрочници 30 одсто свих несрећа и због тога је ова тема толико важна“, изјавила је Михајловић, одговарајући на питање новинара ТВ Прва.

 

Она је истакла да се нада да ће се у изменама Закона о безбедности саобраћаја чији је формални предлагач Министарство унутрашњих послова наћи места за младе возаче након јавне расправе о овоом закону.

 

„Министарство саобраћаја сматра да мора да се води рачуна о младим возачима. Оно што је Радна група Координационог тела за безбедност саобраћаја предложила великим делом није унутар предлога измена закона о безбедности саобрћаја али ћемо када будемо давали мишљење на закон када он буде дошао на јавну расправу видети шта је то коначно ушло у предлог и даћемо свој став“, истакла је Михајловић.

 

Она је оценила одличном иницијативу да измењени закон предвиди већу одговорност ЈП ПУтеви Србије јер, како је рекла, само безбедан пут омогућава безбедност и возача.  

 

„Добро је што је одговорност управљача путева већ“, рекла је министарка саобраћаја.

 

Она је додала и да подржава предлог МУП-а да се измени Закон о прекршајном поступку.