RSS

You are here

Држава ће градити још 1.700 станова за угрожене

Потпредседник Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструцтуре проф. др Зорана Михајловић изјавила је данас да је држава прихватила нови програм изградње 1.700 станова за социјално угрожене на којем ће се радити наредних годину или две.


Завршена су 24 стана за социјално становање у чачанском насељу Обреж, које је требало да финасирају држава и локална самоуправа у једнаком износу, изјавила је Михајловић у Чачку.


"Држава је дала мало више, чиме је град уштедео, процењена вредност је била око 90 милиона динара, а крајња вредност изграђених станова је 72", додала је она и истакла да је добро што су посао одрадиле домаће фирме.


Министарка је подсетила да је за државу важно то што ће се, осим у Чачку, такви станови градити у још пет градова, а крајем маја ће бити завршени у Кикинди.
Након тога се очекује да градске власти, уз јасне услове, распишу конкурсе и изврше расподелу стамбених јединица.


"Поред тога, држава је прихватила нови програм од 1.700 станова за социјално угрожене на којем ће се радити наредних годину или две", рекла је министарка. 


Градоначелник Чачка Војислав Илић је рекао да је град Чачак потпуно спреман за програм који се односи на изградњу 1.700 станова за социјално становање, јер је обезбеђена локација.