RSS

You are here

Државни секретари Министарства обишли Слободну зону Пирот и железничку станицу Димитровград

Државни секретари у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Миодраг Поледица и Имре Керн, посетили су у суботу, 15. октобра, 2016. године Слободну зону Пирот и железничку станицу Димитровград.

 

На састанку са директором Слободне зоне Драганом Костићем, представљени су статуси пројеката са нагласком на план развоја Логистичког центра, а било је и речи и о потенцијалној сарадњи између Слободне зоне Пирот и предузећа "Србија карго" ад у области карго транспорта.

 

Током посете Пирот, Поледица и Керн посетили су и железничку станицу Димитровград‎. На састанку са шефом ове железничке станице, којем су присуствовали директори компанија "Инфраструктура железнице Србије", Душан Гарибовић, "Србија воз", Југослав Јовић, "Србија карго", Мирољуб Јевтић, као и директор "Железница Србије" АД, Мирослав Стојчић, било је речи о поновном успостављању заједничке железничке станице између Србије и Бугарске.

 

Након обиласка железничке станице, са председником општине Димитровград Владицом Димитровим, разговарано је о предлозима ове општине зa успостављање путничког воза на линији Пирот – Софија, при чему је упућен и захтев за успостављање заједничке железничке станице у Димитровграду.