RSS

You are here

Електронска грађевинска дозвола једна од најзначајнијих реформи у Србији

Електронска грађевинска дозвола је једна од најзначајнијих реформи у Србији а Вама  министарка Михајловиц свака цаст рекла је председница УО НАЛЕД-а Ана Брнабић, након што је са потпредседницом Владе и министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зораном Михајловић, уручила специјална признања градовима и општинама који су постигли најбоље резултате у томе.

 

Србија је начинила значајне помаке када је област издавања грађевинских дозвола у питању, рекла је Брнабић и то илустровала податком да је 2012. године за издавање таквих дозвола било потребно 269 дана, а сада 2016. године свега осам дана

 

То је прави показатељ тога колико се пуно радило на реформи. и зато све честитке. У 2014. години донет је нови Закон о планирању и изграњи, који је предвидео увођење обједињене процедуре како би се од ове године почело са издавањем електронских дозвола, рекла је Брнабић.

 

Она је додала да је сада 47 одсто више издатих грађевинских дозвола, што значи и више радних места и посла за грађевински сектор у Србији.

 

"Поносни смо на локалне самоуправе у Србији које су успеле саме да имплементирају све потребно на локалу и почну да примењују електронске сервисе", истакла је Брнабић и најавила да ће НАЛЕД у сарадњи с новом владом радити на изради стратешког оквира за даљи развој е-управе у Србији.