RSS

You are here

Идуће недеље почетак изградње 548 станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду

 Изградња укупно 548 станова за снаге безбедности у Новом Саду требало би да почне наредне седмице, будући да су спроведене јавне набавке за извођача радова и стручни надзор и да је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре издало грађевинске дозволе за ове радове.

 

То се наводи у извештају о реализацији пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности, који је данас разматран на 7. седници Комисије за координацију активности у изградњи станова за припаднике снага безбедности, којем је председавала премијерка Ана Брнабића, а учествовала потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

“Изградња станова за снаге безбедности пројекат је који се веома ефикасно реализује, почев од свега што је урађено на припреми локација и техничке документације, до издавања грађевинских дозвола и отпочињања радова. Од фебруара ове године кренула је изградња око 800 станова у четири града, а Нови Сад је следећи град у којем почињемо радове”, каже потпредседница Владе и министарка Зорана Михајловић.

 

На састанку је разматрана и динамика изградње станова у Нишу, Врању, Крагујевцу и Краљеву, где су радови већ у току, а чија укупна уговорена вредност износи око три милијарде динара. Такође, у завршној фази су и припреме за почетак изградње 190 станова у Сремској Митровици.