RSS

You are here

Информација о ситуацији у путничком, железничком и ваздушном саобраћају за 10. јун 2014. године

Ради санирања  штете од поплава, сва путарска предузећа ангажована су на терену 24 часа и са неопходним људством и машинама раде на рашчишавању воде, одрона, осулина, обореног дрвећа и осталих наноса. Возачима се препоручује опрезна вожња због појаве учесталих одрона и воде на путу.

 

Према подацима ЈП “Путеви Србије”, неопходне машине и људство путарских предузећа ангажоване су за чишћење воде, одрона и осулина са терена на територији Чачка, Гуче, Лучана, Пожеге, Новог Пазара, Краљева, Ивањице, Гоча, Зајечара, Мајданпека, Голупца, Ниша, Куршумлије, Куршумлијске бање, Пролом бање, Луковске бање, Врања, Лесковца, Крушевца и Краљева. Град Крушевац је преко штаба за елементарне непогоде ангажовао додатну опрему и људство из своје надлежности. Исте активности предузимају се и на територији Ваљева,  Београда, Обреновца, Пожаревца и Крагујевца, коју одржавају ПЗП Ваљево, Србијааутопут, ПЗП Београд, ЈКП Београдпут, ПЗП Пожаревац и ПЗП Крагујевац. На територији Новог Сада, Руме, Фрушке горе, Иришког Венца коју одржава Бачкапут и Сремпут Рума, ангажоване су неопходне машине и људство за чишћење воде, одрона, дрвећа  и осулина са терена. На осталим државним путевима саобраћај се одвија нормално.

 

Oд суботе, 7. јуна, у саобраћају са Црном Гором, уместо јутарњег воза саобраћа вечерњи воз од Београда до Бара и то ће, до даљег, бити једини међународни воз који ће саобраћати на овој релацији. До успостављања редовног саобраћаја барском пругом преко Ваљева и Пожеге, привремено неће саобраћати редовни возови из Београда за Бар у 9.10 и 20.10 сати, као и сезонски возови из Суботице у 18.18 сати, аутовоз из Београда у 21.10 сати и директни вагони из Москве, Прага и Будимпеште за Бар.

 

На Аеродрому „Никола Тесла“ ваздушни саобраћај одвија се несметано, а прихват и отпрема свих ваздухоплова обављају се према предвиђеном реду летења.

 

У прилогу је извештај ЈП „Путеви Србије“ са списком деоница на државним путевима где је саобраћај обустављен или се одвија по измењеном режиму, као и деоница на којима у међувремену саобраћај нормализован.

Документи: