RSS

You are here

Испуњени сви услови за припајање „Коридора Србије” предузећу „Путеви Србије“

Влада Србије испунила је све предуслове за припајање "Коридора Србије" предузећу "Путеви Србије", изјавила је данас потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић и нагласила да ће тиме бити смањени трошкови између 25 и 30 одсто.

 

"Колико сам информисана, Министарство привреде ће упутити допис ''Коридорима Србије'' да сазову скупштину. Ми смо наш део посла одавно завршили", рекла је Михајловић, одговарајући на питања новинара.

 

Она је рекла да су "Коридори Србије" политички направљено предузеће и да је рок за њихово припајање “Путевима Србије“ одавно прошао и додала да је уверена да ће министарства привреде и финансија, у чијем је то надлежности, свакако завршити тај посао.

 

"Одобрење Владе Азербејџана такође је добијено и не постоји ниједна правна, финансијска, путна, или било која друга препрека да не дође до спајања", рекла је Михајловић уочи скупа у хотелу “Хајат”, где je одржан скуп о грађевинарству.

 

Она је истакла да ће спајањем Коридора и Путева бити смањени трошкови између 25 и 30 одсто и да то није само процена Владе, већ и ММФ-а, те да је због тога и премијер Александар Вучић и предложио спајање та два предузећа.

 

Она је рекла да је проблем што сада на једној деоници постоје два предузећа и да се тако троше време и новац грађана Србије.

 

"Када су прављена та два предузећа, прављена су политички и треба да престанемо да правимо таква предузећа. ''Коридори Србије'' су направљени да би их водила једна политичка партија, а ''Путеве Србије'' друга", додала је Михајловић.