RSS

You are here

Изабрана Влада Србије, премијер и министри положили заклетву

Влада Србије изабрана је данас у Народној скупштини гласовима 163 посланика, а њен мандат почео је да тече након што су вечерас премијер и чланови Владе положили заклетву.

 

Влада Србије на челу са премијером Александар Вучићем имаће 16 министарстава и три министра без портфеља, а проф. др Зорана Михајловић биће потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

 

Влада је изабрана након што је за предлог мандатара Вучића гласало 163 посланика, уз 62 гласа против и ниједан уздржан, док су 24 посланика била одсутна.

 

Текст заклетве гласи: "Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана владе вршити савесно, одговорно и предано и бити посвећен очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије".

 

Након полагања заклетве, председник и чланови владе потписали су текст заклетве и предали га председнику Народне скупштине, а потом је отпевана химна Србије. 

 

Полагању заклетве присуствовали су председник Србије Томислав Николић, председник Републике Српске Милорад Додик, патријарх Иринеј и представници верских заједница, гувернер НБС Јоргованка Табаковић, као и представници дипломатског кора.