RSS

You are here

Изграђено више путева и мостова него раније

Потпредседник Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић истакла је данас да је, у области коју води, постигнуто много успеха, наводећи пре свега да је изграђено много више путева и мостова него што је урађено у просеку неколико година уназад.

 

"У 2012. асфалтирано је 12 километара аутопута, прошле године 64, а ове очекујем да ће бити 120 километара", казала је Михајловић новинарима после свечане седнице владе у рударском басену "Колубара".

 

Као највећи успех, она је истакла закон о планирању и изградњи, смањење времена за издавање грађевинске дозволе за мање од месец

 

Она је указала да је велики успех што су покренути сви пројекти и кредити који су стајали, посебно у железници, рекавши да говори о кувајтском, руском, чешком кредиту.

 

"Испред нас је електронска грађевинска дозвола, закон о легализацији и свакако покретање нових пројеката", рекла је Михајловић, истичући да је Влада убрзала старе пројекте и да има нове, као што су Београд на води и модернизација пруге Београд - Будимпешта.

 

Михајловић је као неуспех окарактерисала што још нису спојени "Коридори" и "Путеви Србије" и сматра да то мора да се заврши.