RSS

You are here

Једна од највећих грађевинских компанија на свету у посети Министарству

Представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре разговарали су данас са представницима кинеске компаније CSCEC (“China State Construction Engineering Corporation”) о могућностима за сарадњу на инфраструктурним пројектима.

 

“Србија и НР Кина имају све бољу сарадњу у свим областима, чему доприносе и добри односи између председника и влада две земље. У овој години Србија завршава неколико великих пројеката као што је изградња друмског Коридора 10, али и почињемо градњу нових ауто-путева и настављамо са улагањем у железнички, ваздушни и водни саобраћај”, рекао је државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Миодраг Поледица.

 

Представници компаније истакли су да су поред пројекта који ће радити у Босни и Херцеговини, заинтересовани и за нове пројекте и позиционирање компаније на тржиштима у региону централне и источне Европе.

 

“China State Construction Engineering Corporation” је по различитим критеријумима највећа грађевинска компанија на свету, која послује у више од 100 земаља, има више од 270.000 запослених и реализовала је до сада око 5.000 пројеката. Компанија се бави пројектовањем и инвестицијама у инфраструктуру, укључујући између осталог ауто-путеве, мостове, луке, аеродроме, као и изградњу стамбених и пословних зграда.