RSS

You are here

Киф Михајловићевој: Хвала Вам на пет година успешне сарадње

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, примила је данас у опроштајну посету амбасадора Велике Британије у Србији, Дениса Кифа, и том приликом му захвалила на подршци и помоћи у спровођењу реформи и реализацији важних пројеката за нашу земљу.

 

„Подршка коју сте нам пружали све ове године од великог је значаја за наш развој, посебно када говоримо о реформама које смо спровели у области електронских грађевинских дозвола, катастру и побољшању услова пословања у Србији, али и новим инфраструктурним пројектима које покрећемо, пре свега изградњи Моравског коридора“, рекла је Михајловићева.

 

Амбасадор Киф истакао је задовољство због сарадње са потпредседницом Михајловић, рекавши да су за ових пет година билатерални односи између две земље напредовали и да је све више простора за сарадњу.

 

„Задовољство је било радити са Вама. Покренули смо много важних ствари. Наставићемо да подржавамо Србију и у области родне равноправности, посета лорда Ахмада била је веома успешна и очекујемо Вас на самиту у Лондону, поводом теме сексуалног насиља у конфликтима. Такође, имате нашу подршку када су повезивање Западног Балкана и конективити агенда у питању“, рекао је Киф.

 

Амбасадор Велике Британије посебно је честитао потпредседници Владе завршетак Коридора 10 и додао да из Србије одлази са осећањем да је доста тога доброг урађено за пет година.

 

На састанку је било речи и о решавању питања Косова и Метохије, те да је неопходно укинути таксе које је Приштина увела и наставити дијалог.

 

Потпредседница Владе поклонила је амбасадору Кифу традиционалне српске производе које су израдиле наше жене са села, у оквиру иницијативе „Упослимо 1.000 жена у руралним подручјима“, коју заједно спроводе Координационо тело за родну равноправност, НАЛЕД и Етно-мрежа.