RSS

You are here

Кинеска компанија “Пауер Чајна” заинтересована за градњу шумадијског коридора “Вожд Карађорђе”

Представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре разговарали су данас са делегацијом кинеске компаније „Пауер Чајна” о сарадњи на инфраструктурним пројектима у Републици Србији. 

 

“Имамо одличну сарадњу ca „Пауер Чајном” на пројекту изградње деонице обилазнице око Београда од моста преко реке Саве код Остружнице до Бубањ потока, а у плану су и нови пројекти где постоје могућности за сарадњу, укључујући и наставак изградње обилазнице, на деоници Бубањ поток - Винча - Панчево”, рекао је државни секретар у Министарству Миодраг Поледица.

 

Поледица је додао да је овај пројекат од велике важности за Републику Србију и Град Београд, имајући у виду да обилазницом око Београда пролази од 17.000 до 18.000 возила дневно, те да ће завршетак обилазнице омогућити брже одвијање пре свега теретног саобраћаја.

 

Потпредседник компаније „Пауер Чајна” Сјунг Лисин захвалио je Влади Републике Србије и Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре на поверењу које су дали компанији “Пауер Чајна”, као и на подршци коју пружају у реализацији пројекта изградње Сектора Б обилазнице око Београда. 

 

“Наша компанија ће строго поштовати уговорне обавезе и даћемо све од себе да обилазница око Београда буде пример успешно реализованог пројекта”, навео је он, и додао да је “Пауер Чајна” заинтересована и за друге пројекте у Србији, међу којима је изградња шумадијског коридора “Вожд Карађорђе”.