RSS

You are here

Компанија из УАЕ заинтересована за српске луке

Србија има пуно могућности за развој лука и речног транспорта будући да се и Коридор 10 и Коридор 11 укрштају или додирују са Дунавом који је кроз Србију плован у дужини од 588 километара, оценила је данас потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је на састанку са Арифом Обаид Ал Дехаилом, председником компаније П&О Портс из Абу Дабија која се бави управљањем средњим и малим лукама, истакла да је Србија заинтересована за сарадњу са овом компанијом која је у државном власништву Уједињених Арапских Емирата и која је заинтересована за партнерство у овом сектору.

 

„Заинтересовани смо за сарадњу у области лука и позивамо компаније да се упознају са могућностима за транспорт робе преко Србије речним путевима“, поручила је Михајловић на иницијалном састанку са првим човеком компаније која више од 200 година управља лукама у 65 земаља света.Ал Дехаил је истакао да је П&О Портс заинтересован за луке у Србији и могућност бржег трнспорта роба од Београда до Констанце, нарочито свежег воћа и поврћа при чему је изразио задовољатво што транспорт робе овом трасом траје 20 дана.

 

„Наш интерес је да пре свега будемо оператер у некој српској луци кроз барунфилд али и гринфилд инвестиције“, поручио је Ал Дехаил током састанка данас у Влади Србије и најавио да ће током дана обићи луку Нови Сад.

 

Тим Министартсва га је упознао са власничком структуром и локацијама лука у Србији, након чега је Ал Дехаил најавио долазак тима П&О Портс у Србију који би урадио студије изводљивости лучких потенцијала.