RSS

You are here

Коридор 10 ће бити завршен до краја 2016

Коридор 10 ће бити завршен до краја 2016. године и новца за тај пројекат има довољно, изјавила је данас потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић.

 

Обилазећи деоницу Коридора 10 Владичин Хан - Доњи Нерaдовац, Михајловић је навела да је у последњих годину дана асфалтирано 58 километара пута, а у плану је да ове буде асфалтирано још 120 километара, од чега 70 километара аутопута.

 

Михајловић је, поводом годишњице рада тог министарства, истакла да се у последњих годину дана у Србији гради 10 пута више него што је био просек претходних 10 година и поручила да се мора наставити са тим да би Србија постала важна транзитна земља.

 

Она је нагласила да је обезбеђен новац за Коридор 10, изузев за последњих осам километара и очекује да ће и то бити уговорено у наредних месец дана.

 

Министарка је казала да новац није проблем, већ је проблем био управљање и надзор над пројектима и нагласила да сада у оквиру ресорног министарства посоји посебан сектор управљања пројектима, који се бави и отклања све проблеме.

 

"Деоница Владичин Хан - Доњи Нерaдовац је добар пример како се радови одвијају у планираном року и на тој деоници је већ урађено 60 одсто посла", рекла је Михајловић, подсетивши да је извођач радова на том делу грчка компанија "Терна".