RSS

You are here

Крађа ограде на ауто-путу уперена против свих грађана Србије, крадљивцима прети до 12 година затвора

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је, поводом најновијег случаја крађе 2,5 километра ограде на новоизграђеној деоници на ауто-путу од Ниша до Димитровграда, да су жртве ове крађе сви грађани Србије, чијим новцем је изграђен ауто-пут, а да су починиоцима запрећене казне од две до 12 година затвора.

 

“Овакви случајеви су много више од обичне крађе, јер је украдено нешто што је грађено новцем свих грађана и што је данас власништво грађана Србије”, рекла је Михајловићева.

 

Она је додала да ово није први пут да неко током ноћи исече жице и стигне до градилишта, и подсетила на сличан случај од пре нешто више од годину дана, на ауто-путу Љиг-Прељина. “Годишња штета од таквих крађа на нашим путевима и пругама износи између милион и 1,5 милиона евра”, каже Михајловићева.

 

Она је додала да очекује од извођача да у најкраћем року постави нову ограду и појача мере безбедности на градилишту, као и да очекује да починиоци овог кривичног дела буду што пре откривени.