RSS

You are here

Лађевци ускоро цивилно-војни аеродром

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да очекује да ће аеродром “Морава” у Лађевцима код Краљева, ускоро променити статус у цивилно-војни аеродром.


"Верујем да ћемо коначно решавање статуса тог аеродрома уредити у овој години", рекла је Михајловић током расправе о Предлогу измена и допуна закона о ваздушном саобраћају у Народној скупштини. Она је додала да је много тога већ морало да буде урађено, да су направљени терминали, али да нису створени услови за слетање и полетање, као и да се тренутно ради на проширивању писте.


"Могло је све да буде брже и могло је већ да буде завршено. Могли смо већ сада сви да говоримо о томе да су Лађевци цивилно-војни аеродром, а не да још увек радимо на томе да успоставимо могуцнности да он то заиста и буде", рекла је Михајловић.


Одговарајући на коментаре посланика Демократске странке и некадашњег министра одбране, посланика ДС, Драгана Шутановца, који је рекао да је зграда тог аеродрома завршена у априлу 2012. године и да је он оспособљен и данас да слећу авиони типа АТР, Михајловић је рекла да је тачно да је аеродром оспособљен за слетање АТР-а, али "да је све што је направљено, направљено за једно слетање и медијску пропаганду која је вођена 2011. године". "Није ствар да ли је зграда лепа, то није сврха аеродрома, већ је питање да ли аеродром ради", додала је Михајловић.