RSS

You are here

Лакићевић са председником општине Трстеник: Добар напредак у реализацији пројеката са KfW банком

Државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоран Лакићевић обишао је општину Трстеник и том приликом разговарао са председником општине Александром Ћирићем о завршетку пројекта изградње моста за пешаке и водоснабдевање.

 

Лакићевић је истакао велики значај реализације наставка пројекта који се реализује у сарадњи са Немачком развојном банком КфВ, чија је укупна вредност 408 милиона динара. 

 

„У Трстенику смо реконструисали главну пумпну станицу Звездан и део градске водоводне мреже. Такође, овде је завршена и изградња довода воде Прњавор-Грабовац и тиме је обрзбеђено стабилно водоснабдевање у наредних неколико деценија“, казао је он.

 

Лакићевић је изразио задовољство сарадњом са локалном самоуправом општине Трстеник и истакао да  приступ води, као једном од најзначајнијих природних ресурса доноси бројне бенефите који се огледају у повећању квалитета живота становника, расту страних директних инвестиција у престижне пројекте али и развоју туризма и других грана привреде а руководство општине Трстеник је на време препознало значај самог пројекта.

 

Он је додао да је снажан допринос инфраструктурном развоју Републике Србије остварен  у оквиру билатералне сарадње са Савезном Републиком Немачком.