RSS

You are here

Лакићевић са представницима УНОПС-а о даљим активностима на реализацији пројеката

Државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре ,Зоран Лакићевић, састао се данас са директором регионалних портфолија Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) Онореом Даинијем, регионалним директором за Европу и централну Азију Мојимом Каримом и директорком канцеларије у Србији Микелом Телатин.

 

Лакићевић је казао да је сарадња Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и УНОПС-a веома важна за реализацију развојних пројеката у Србији, који укључују путну и комуналну инфраструктуру, социјално становање, енергетску ефикасност, као и санирање последица поплава.

 

Он је додао да је од посебног значаја сарадња која се огледа кроз реализацију програма који подстичу развој локалних самоуправа (ЕУ ПРО), које спроводи УНОПС, а који је у социјалној и економској области обезбедио финансирање пројеката у 99 мање развијених општина и градова у Србији.

Државни секретар је рекао да постоје велика очекивања од сарадње УНОПС-а и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у реализацији програма IPA 2018, који има за циљ да обезбеди решења стамбених проблема за 500 породица или око 1.500 појединаца који припадају осетљивим друштвеним групама, уз комплементарне мере социјалне инклузије за те исте породице.

 

Државни секретар и представници УНОПС-а постигли су сагласност о наставку сарадње на постојећим пројектима, али и планирању нових пројеката који се односе на транспорт и приступачније становање.

 

УНОПС је ангажован на реализацији пројеката финансираних од стране Европске уније, али и других билатералних донатора, попут Швајцарске и Норвешке, а у Србији је присутан од 2000. године.