RSS

You are here

Лакићевић у Врању о реализацији пројеката у комуналној инфраструктури у Пчињском округу

Државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоран Лакићевић разговарао је у Врању са начелником Пчињског округа Срећком Пејковићем и представницима локалних самоуправа из округа о пројектима комуналне инфраструктуре.

 

Лакићевић је упознао присутне са активностима Министарства у погледу изградње локалне комуналне инфраструктуре, посебно кроз програме билатералне сарадње са СР Немачком, и изразио задовољство поводом сарадње са Градом Врањем током припрема пројекта за изградњу постројења за прераду отпадних вода који се реализује захваљујући Немачкој rазвојној банци KfW.

 

Он је овом приликом најавио и почетак припреме новог програма у области водоснабдевања и отпадних вода, за који могу аплицирати све заинтересоване општине са пројектним предлозима, и упознао их са фазама припреме, аплицирања и реализације пројектних активности.

 

Пројекти у комуналној инфраструктури које Србија реализује у области водоснабдевања, управљања отпадним водама и чврстим отпадом, уз подршку Немачке развојне банке KfW, доприносе већем квалитету живота око два милиона људи или близу једне трећине грађана Србије. У реализацији Програма, приоритет је дат инвестиционим програмима чији се успех вреднује према задатим критеријумума учинка, који се пре свега односе на економично упрaвљање средствима и одрживост инвестиција“, казао је Лакићевић.