RSS

You are here

Мање фалш дозвола у теретном саобраћају

Инспекција Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре започела је свеобухватну акцију контроле теретног транспорта у пет градова - Београду, Врању, Пироту, Ивањици и Зајечару, а у период од два сата проверено је укупно 60 камиона.

 

Помоћник министра грађевинарства задужен за инспекцијски надзор, Александар Симић рекао је приликом контроле царинског терминала на Кванташкој пијаци у Београду да је акценат стављен на контролу међународног теретног транспорта.

 

"Контролишемо царинске терминале и проверавамо транспортну и царинску документацију. Из ранијих контрола се увидело да је неопходна оваква истовремена и свеобухватна акција како бисмо адекватно реаговали и уредили ову област и заштитили лојалну конкуренцију", истакао је Симић.

 

Како је рекао, у данашњој акцији је за два сата у пет градова преконтролисано укупно 60 возила, а инспектори су проверавали дозволе за транспорт робе које државе између себе примењују.

 

"Контролишемо да ли се транспорт одвија по закону, а мере које се предузимају су исључење из саобраћаја и упућивање код судије за прекршаје, мандатне казне, као и да се врате на место утовара и истоваре робу", објаснио је Симић.

 

Он је казао да има примера да страни превозници који уђу у Србију товаре робу у домаћим фабрикама и магацинима, а онда је возе у другу земљу, при чему је држава ускраћена за новац од издавања дозвола за транспорт робе. "Управо нам је циљ да сузбијемо то поље сиве економије и омогућимо легалним превозницима да привређују", поручио је помоћник министра.