RSS

You are here

Михајловић и Денио о сарадњи у области инфраструктуре и обнови поплавама погођених подручја

Потпредседник Владе проф. др Зорана Михајловић разговарала је данас са амбасадором Француске Њ. Е. Франсоа Гзавије Дениоом о сарадњи две земље у области инфраструктуре и саобраћаја, као и о активностима које ће се предузимати у обнови подручја погођеним поплавама.

 

Потпредседник Владе је упознала француског амбасадора са прелиминарним проценама директне штете коју су пријавила јавна предузећа и локалне самоуправе, која износи око  600 милиона евра, и улогом новоформиране Канцеларије за обнову и помоћ поплављеним подручјима, која ће оперативно водити тај процес.

 

Михајловић је истакла да је приоритет за Владу да се грађанима који су остали без кућа до јесени изграде нове, а Денио је понудио помоћ Француске у виду анализа које ће помоћи Србији да се тај посао заврши брзо и квалитетно.

 

На састанку је било речи и о динамици радова на Коридору 11, могућности да се део аутопута од Београда до границе са Црном Гором гради путем концесије, као и о плановима за изградњу пута од Београда до Зрењанина.

 

Амбасадор Денио је указао да француске компаније имају значајно искуство кад је реч о техничким, правним и финансијским аспектима реализације пројеката путем концесија и да би могле бити заинтересоване и за одређене пројекте и у Србији.