RSS

You are here

Михајловић са делегацијом компаније „Масдар“

Потпредседник Владе проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са делегацијом компаније „Масдар” из Уједињених Арапских Емирата о улагањима у области обновљивих извора енергије у Србији.

 

Михајловић је истакла да су улагања у обновљиве изворе енергије високо међу приоритетима Владе Србије и заложила се за бржу и ефикаснију реализацију започетих пројеката у овој области.

 

Пратећи реализацију “Масдаровог“ пројекта у оквиру претходног Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине, уочени су тренутни проблеми у вези с инвестицијом ове компаније. Министарство енергетике је још за време претходне Владе припремило нацрт новог закона о енергетици, као и модел уговора о откупу енергије произведене из обновљивих извора, којим ће се боље уредити правни оквир за улагање у обновљиве изворе енергије.

 

Такође је информисала представнике “Масдара”, који послује у саставу компаније “Мубадала“, о пројектима на којима тренутно ради Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и уручила им презентацију са списком пројекта у овим областима.

 

Меморандум о разумевању са компанијом “Мaсдар“ у области обновљивих извора енергије закључен је 03. октобра 2013. године, а у име Владе Србије потписала га је проф. др Зорана Михајловић, која је тада обављала дужност министра енергетике, развоја и заштите животне средине.