RSS

You are here

Михајловић домаћим фирмама: Укључите се у изградњу Коридора​ 10​

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић позвала је данас све домаће грађевинске компаније да се јаве на јавни позив за извођача радова на деоници Српска кућа - Левосоје, на Коридору 10, и указала да је ово јединствена прилика да се домаће фирме нађу у улози извођача, а не подизвођача.


"Одлучили смо да деоницу Српска кућа - Левосоје на Коридору 10 финансирамо из буџета и сваког дана можемо да очекујемо расписивање јавног позива и за извођача и за надзор. Сам позив ће трајати читавог јуна а у јулу очекујем потписивање уговора", рекла је Михајловић новинарима приликом обиласка пружног прелаза у Мајуру, код Шапца.


Она је послала поруку свим домаћим грађевинским путарским компанијама да се укључе и удруже јер је ово јединствена прилика да не буду подизвођачи него главни извођачи.


"На целој деоници Коридора 10 ниједна домаћа компанија није главни извођач радова. Домаће компаније су свуда подизвођачи. Зато позивам све да се јаве", поручила је Михајловић.


Пројектом је предвиђено да се на деоници јужног крака Коридора 10, од Српске куће до Левосоја изгради аутопут дужине 8,1 километар, са четири саобраћајне траке и две зауставне траке.


У склопу деонице Доњи Нередовац-Српска кућа-Левосоје пројектом је прадвиђена изградња укупно 27 армирано - бетонских мостова, од којих ће најдужи бити дугачак око 250 метара.