RSS

You are here

Михајловић и Ћезарио: Заједничким наступом до више италијанских инвестиција у Србији

Србија и Италија морају заједно да раде на довођењу италијанских компанијa у Србију, на обострану корист, закључак је са састанка потпредседнице Владе и министарке грађевинартсва, саобраћаја и инфратсруктуре, проф др Зоране Михајловић са Клаудиом Ћезариом, председником Коморе италијанско српских привредника у Србији.
 
Они су данас у Влади Србије разговарали о могућностима да се видљивост Србије као места за улагање повећа у региону те да се побољша комуникација са инвеститорима који су заинтересовани за улагање. 
 
„Потребна је стална комуникација инвеститора са Владом како би се додатно побољшала сарадња“, рекла је Михајловић и најавила издавање нове Књиге пројеката Министарства за 2016. годину која ће бити својеврсни водич за инвеститоре где улагати.
 
Ћезарио је истакао да су италијанске компаније у производној делатностиу Србији присутне на задовољавајућем нивоу али да би италијанским инвеститорима требало скренути пажњу и на инфраструктурне пројекте и енергетски сектор, нарочито обновљиве изворе енергије.
 
„Потребна нам је помoћ државе за то јер ми можемо бити фактор убрзања тих процеса“, поручио је Ћезарио.
 
Италија је један од највећих страних инвеститора у Србији будући да овде послује више од 500 италијанских компанија које запошљавају око 25.000 људи.