RSS

You are here

Михајловић најавила интензивније контроле радова на Жежељевом мосту

Потпредседник Владе Србије И министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструцтуре проф. др Зорана Михајловић изјавила је данас да ће извођачи радова на Жежељевом мосту бити интензивно контролисани у обављању тог посла и затражила да много више радника што пре буде ангажовано на изградњи тог објекта.


"Очекујемо да у најкраћем периоду извођач радова са много већим бројем радника ради на Жежељевом мосту него што то тренутно чини", рекла је она одговарајући на питања новинара, после разговора са грађанима општине Ириг.


Министарка је подсетила да су извођачи радова, шпанско-италијански конзорцијум Азви, недавно добили рок од 17 месеци да заврше изградњу тог моста на Дунаву и додала да ће ресорно Министарство давати подршку у реализацији тог пројекта, коме год буде потребна.


"Контролисаћемо извођаче да своје послове завршавају квалитетно и на време и да имају коректан однос са подизвођачима", подвукла је Михајловић.
Она је подсетила да су прошлог понедељка потписани уговори између извођача радова, Покрајинске владе и Града Новог Сада о преносу финансијских средстава за финансирање додатних радова на том мосту.