RSS

You are here

Михајловић о наставку сарадње са новим амбасадором Финске

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић и новопостављени амбасадор Финске у Србији, Перти Јухани Иконен разговарали су данас о наставку сарадње две земље.

 

Михајловић је упознала Иконена са пројектима које Министарство реализује истакавши значај завршетка Коридора 10 и 11.

 

„Завршетак Коридора 10 и 11 приоритет су Владе Србије и министарства које водим, јер без развијене инфраструктуре нема ни економског развоја земље“, рекла је Михајловић.

 

Потпредседница Владе је рекла и да је за министарство веома важан пројекат рехабилитације 1.100 км путева широм Србије, као и реконструкција железничке инфраструктуре.

 

Амбасадор Иконен похвалио је напоре Министарства у процесу развоја путне инфраструктуре оценивши значај увођења дигиталне технологије у изградњу и реконструкцију путева.

 

Михајловић и Иконен сложили су се и да ће увођење електронских грађевинских дозвола и напредак на Дуинг бизнис листи Светске банке допринети побољшању укупног пословног амбијента у Србији и даљем економском развоју земље.

 

„Желим да својим дипломатским радом допринесем да сарадња и односи између Србије и Финске буду још бољи и успешнији“, истакао је Иконен.