RSS

You are here

Михајловић: Пајтић је изневерио Војводину

Србија је незаобилазна у југосточној Европи, каже потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић коментаришући најаву из ЕУ да ће се у наредних 15 година на подручју Западног Балкана реализовати инвестиције вредне седам милијарди евра и да ће бити отворено 200.000 нових радних места захваљујући инфраструктурним пројектима у којима ће учествовати и Србија.


У данас објављеном интервјуу новосадском листу „Дневник” Михајловић је рекла да су велики инфраструктурни пројекти које је прво у Берлину, а потом недавно у Бечу кандидовао премијер Александар Вучић, постали делови велике европске транспортне мреже.


“То нам даје нову прилику коју не бисмо смели да пропустимо и учинићемо све да Србија добија велики део овог инвестиционог колача”, навела је Михајловић.

 

Она је истакла да је циљ да се на великим инфраструктурним радовима као главни извођачи упосле домаће фирме које испуњавају међународне стандарде.         

 

Говорећи о Фрушкогорском коридору, који би требало да у перспективи повеже Коридор 10 и Коридор 4 и буде најкраћа веза између Босне и Румуније, потпредседница Владе је изјавила да се први тендери и почетак градње могу се очекивати средином 2016.

 

Упитана да прокоментарише политичке несугласице са војвођанском Владом Михајловић је поручила да је од Бојана Пајтића очекивала више.

“Очекивала сам да ће као неко ко је непрекидно на челу Војводине 10 година и 11 месеци изаћи на изборну црту политичким противницима у Војводини и борити се за оно што је радио већину своје политичке каријере. Наивно сам веровала да неће оставити своје гласаче који су га подржавали свих ових година и рећи, одох у Београд да се борим за место председника Владе! И признајем, преварила сам се”, изјавила је у интервјуу „Дневнику” потпредседница Владе и СНС Зорана Михајловић.