RSS

You are here

Михајловић: Развијамо женско предузетништво, сваки град у Србији да буде као Коцељева

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић посетила је данас 7. Фестивал зимнице у Коцељеви, и том приликом поручила да су жене у том месту показале да могу да буду успешне предузетнице, те да би у том смислу сваки град у Србији “требало да буде Коцељева”.

 

“У животу као и у послу, да ли ћете нешто постићи не зависи само од талента, већ и од тога да ли верујете у себе. Ако немате вере у себе, то је сигуран рецепт за неуспех. Али ако верујете у себе, успећете сигурно без обзира колико то изгледало тешко или немогуће”, поручила је Михајловић, која је и председница Координационог тела за родну равноправност. “Овде су жене показале да женско предузетништво може да успе, а наш је задатак да то проширимо, како би сваки град у Србији имао жене предузетнице”, поручила је Михајловић.

 

Она је подсетила да Фестивал зимнице траје већ седам годину за редом и да су жене у овом месту показале да имају стрпљења, мудрости, борбености, храбрости, али и ината да направе нешто добро. “Као члан владе ја вам желим сву срећу, али ту сам и да помогнем и то не само женама Коцељева, него и да помогнем да Коцељева буде модел за све у Србији. Наше жене су довољно снажне и јаке да могу заједно са мушкарцима да раде”, рекла је Михајловић.

 

Она је рекла да ће Влада помоћи предузетницама, да ће “иза њих стати”, јер Србија мора да развија пре свега женско предузетништво. “Морамо да запошљавамо жене. Нисам сигурна колико можемо сви успети уколико немамо простор за жене које би требало да раде”, рекла је Михајловић.

 

Михајловићева је у разговору са женама Коцељеве признала да оне ипак праве бољи ајвар од ње и затражила да јој открију тајну добре туршије. Учеснице фестивала зимнице су одговориле да ће јој свој тајни рецепт открити под условом да им обећа да ће их и следеће године посетити, што је потпредседница и обећала.

 

Како је нагласила, нема разлога да Фестивал зимнице не буде познат, не само у Србији, него и шире, као што су, примера ради, познати Гуча и‎ фестивал “Егзит“.