RSS

You are here

Михајловић са амбасадором Норвешке о сарадњи у области енергетске ефикасности и инфраструктурним пројектима

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са амбасадором Краљевине Норвешке у Србији Арне Санес Бјернстадом, о могућностима сарадње две земље у области енергетске ефикасности и о пројектима у области инфраструктуре.

 

Михајловић је рекла да је Србија заинтересована за коришћење знања и искустава Норвешке у области унапређења енергетске ефикасности у зградарству, између осталог и кроз успостављање сарадње између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије и Министарства за климатске промене и животну средину Краљевине Норвешке.

 

Михајловић је информисала амбасадора Бјернстада о приоритетима Србије у области саобраћајне инфраструктуре, укључујући завршетак Коридора 10 до краја 2016. године, модернизацију железнице и бржу реализацију других започетих пројеката у путној инфраструктури. Такође, истакнута је отвореност Србије за сарадњу на новим инфраструктурним пројектима, који ће се реализовати у наредном периоду.

 

Михајловић је посебно захвалила амбасадору Бјернстаду на донацијама које је Норвешка упутила Србији у периоду после 2000. године, укључујући и помоћ намењену обнови од прошлогодишњих мајских поплава.