RSS

You are here

Михајловић са директором „China Shandong International” o инфраструктурним пројектима

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са Менг Јаном, генералним директором “China Shandong International” о релизацији инфраструктурних пројеката у Србији и могућности сарадње на новим пројектима.

 

Михајловић је досадашњу сарадњу на изградњи две деонице Коридора 11, Обреновац-Уб и Лајковац-Љиг, као одличну и истакла да је реч о пројектима који су од великог значаја за Србију и регионално повезивање.

 

Михајловић и Јан су се сложили да ће обе стране уложити максималне напоре да се изградња заврши у што краћем року, као и да ће Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре благовремено реаговати у случају појављивања проблема у извођењу радова.

 

Михајловић је упознала Јана са плановима Србије за даљи развој инфраструктуре и новим пројектима, укључујући и пројекте од регионалног значаја, где постоји могућност за сарадњу са кинеском страном.

 

Јен се током разговора захвалио Михајловић на доброј сарадњи и похвалио професионализам њеног тима и допринос који је Министарство дало ефикасној реализацији пројеката које кинеска компанија ради у Србији.