RSS

You are here

Михајловић: Удео грађевине у БДП-у 5,5 одсто

Потпредседница владе проф. др Зорана Михајловић изјавила је данас да је удео грађевинарства у бруто домаћем производу Србије повећан у претходне две и по године са четири на 5,5 одсто.

“Полако се наше грађевиснке фирме удружују и добијају послове и постају главни извођачи на пројектима. Нису више само подзивођачи, а циљ је да створимо услове да могу да раде и добију послове на јавним позивима”, рекла је Михајловић.

Она истиче да држава не може грађевинарима да обезбеди новац већ једино услове да раде и добијају послове.

Михајловић је подсетила да држава реализује четворогодишњи програм рехабилитације 1.100 км путева у Србији, који је вредан 400 милиона евра. Нагласила је да се обнављају путеви на целој територији у Србији, а пре свега најугороженије деонице.

В.д. директор ЈП ''Путеви Србије'' Зоран Дробњак рекао је да ће се у Златиборском округу рехабилитовати две деонице: Бела земља - Кнежевићи у дужини око 20 км и од Пожеге до Ивањице 23 км, као и да ће радови почети у марту или априлу.

Када је реч о изградњи Фабрике воде у Ужицу, Михајловић је рекла да се чекао пројекат за другу фазу, који је враћен неколико пута на дораду и да ће Министарство ускоро издати грађевинску дозволу и следеће недеље расписати тендер за избор извођача радова.

“Надам се и позивам домаће компаније да се јаве на тај тендер и надам се да ће оне да добију посао”, додала је Михајловић.